Sinds juni 2015 kunnen inwoners van het Groothertogdom Luxemburg zich 24 uur op 24 richten tot het Antigifcentrum via het gratis nummer 8002-5500.

Twee jaar na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen het Groothertogdom Luxemburg en het Antigifcentrum werd aan de Luxemburgse minister van Volksgezondheid het tweede jaarverslag voorgelegd. Daaruit blijkt dat het aantal oproepen vanuit het Groothertogdom naar het Antigifcentrum met tien procent is gestegen ten opzichte van 2015, met name van 382 oproepen in 2015 naar 421 in 2016.

“De stijging van het aantal oproepen toont aan dat het noodnummer onmisbaar is geworden voor onze inwoners. Met de samenwerking hebben we een goede beslissing genomen en in de toekomst moet deze Belgisch-Luxemburgse samenwerking nog worden geïntensifieerd”, zegt de Luxemburgse minister van Volksgezondheid Lydia Mutsch.

Sinds juni 2015 kunnen inwoners van het Groothertogdom Luxemburg zich 24 uur op 24 richten tot het Antigifcentrum via het gratis nummer 8002-5500, aangaande dringende vragen rond het contact met gevaarlijke producten waarmee zij of hun gezinsleden worden geconfronteerd. Voor het afsluiten van de samenwerkingsovereenkomst konden enkel Luxemburgse artsen en apothekers zich tot het Antigifcentrum richten.

“Het jaarverslag geeft ons ook erg bruikbare informatie over de producten die incidenten veroorzaken.  Ook over het waar en in welke omstandigheden ongevallen met producten gebeuren zijn we heel wat te weten gekomen. Dit laat ons toe meer doelgericht te communiceren over de diensten van het Antigifcentrum”, preciseert minister Mutsch, die meteen een nieuwe informatiecampagne aankondigt. 

Meer info op de website van de Luxemburgse overheid, via deze link (in het Frans).