Aangifte van niet-ingedeelde mengsels

Het is niet verplicht niet-geklasseerde mengsels aan het Antigifcentrum aan te geven. Evenwel krijgt het Antigifcentrum veel oproepen over deze preparaten. Om de oproepen te kunnen beantwoorden moet het centrum over de samenstelling van het product beschikken. Indien je het nummer van het Centrum op het etiket/veiligheidsinformatieblad vermeldt, moet de samenstelling van je produkten aangegeven zijn bij het Antigifcentrum.

 

Aangifte in elektronisch formaat 

Een aangifte omvat:

 •  Een aangifteformulier EDF is een eenvoudige Excel file (verenigbaar met OpenOffice) die u invult en als pdf terugstuurt. Je kan tevens eigen documenten toevoegen (pdf).
 • Een of meerdere eigen documenten: SDS, samenstelling, etiket, die je kan toevoegen (pdf) voor ieder product.

U kunt uw aangifte naar ons sturen:

 • Per e-mail naar depot@poisoncentre.be: je stuurt een e-mail met in bijlage een elektronische aangifte (Excel file) en de verschillende documenten betreffende je producten. NB: de maximale grootte van een mail met bijlagen is 5 Mb. Indien nodig mag je je aangifte via verschillende mails verzenden. Voor een maximale veiligheid mogen je files op één ZIP file staan met een gecodeerd paswoord. Je moet ons dit paswoord per telefoon meedelen op het nummer +32 2 264 96 40 of per fax +32 2 264 96 46.
 • Per post: je maakt een CD/DVD met de elektronische aangifte (Excel file) en alle andere files.

  Je CD/DVD moet worden gestuurd naar:


  Antigifcentrum

  p/a Militair hospitaal Koningin Astrid
  Bruynstraat 1, 1120 Brussel