De barbecue in de late uurtjes - als het buiten afkoelt - in huis zetten of bij regen gewoon in de garage barbecueën: toch maar liever niet…

De barbecue in de late uurtjes - als het buiten afkoelt - in huis zetten of bij regen gewoon in de garage barbecueën: toch maar liever niet…

Smeulende kolen branden niet op volle kracht en produceren veel koolstofmonoxide-gas (CO-gas). Een barbecue die binnen wordt gezet, verbruikt niet alleen de zuurstof uit de kamer, maar verspreidt hier ook rook die CO bevat. Het zuurstofpeil daalt op die manier snel en CO stapelt zich op in de lucht.

Zelfs een open garagepoort zorgt niet altijd voor voldoende luchtcirculatie. Hierdoor stapelen de verbrandingsgassen zich op. En als je weet dat er slechts 1% CO in de lucht nodig is om binnen de 15 minuten een dodelijke intoxicatie te veroorzaken, dan begrijp je dat een BBQ thuis hoort in de tuin, in open lucht. 

Het Antigifcentrum ontwikkelde, in samenwerking met illustrator Klaas Verplancke, een verjaardagskalender. Hierin worden 12 situaties geïllustreerd, waarmee het Antigifcentrum dagelijks geconfronteerd wordt. Elke situatie is voorzien van een woordje uitleg, zodat jij en je gezin zich alvast niet meer laten vangen door deze voorvallen. De kalender is zowel geschikt voor volwassenen als heel toegankelijk voor kinderen. Met deze kalender in huis leren de kinderen gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. Als het toch misgaat, is ons gratis nummer nooit veraf! 

Bekijk hier alvast een preview van de kalenderDeze handige kalender is een noodzaak voor leerkrachten en ouders en kost amper 5 euro, plus verzendingskosten. Bestellen kan door een mailtje te sturen met vermelding van naam, adres en aantal gewenste exemplaren.