Deze handige kalender is een noodzaak voor ouders en leerkrachten.

Jezelf beschermen als je met gevaarlijke producten werkt, lijkt een evidentie. En toch gebeuren er regelmatig gevaarlijke ongevallen die simpelweg kunnen worden voorkomen. Soms ligt argeloosheid aan de basis, soms onvoldoende kennis van gevaarlijke stoffen en de reacties die ze kunnen veroorzaken.

Een bril nodig bij het gieten van ontstoppers in de gootsteen? Of handschoenen? Toch gewoon snel even doen, denken velen onterecht.

Weet dat, naast het gewone opspatten, sommige producten gevaarlijke reacties kunnen geven. Zo geven ontstoppers massaal warmte vrij als ze met water in contact komen. denk hier nog de smalle afvoerbuis bij en je krijgt een explosieve lanceerbuis richting brandwondencentrum.

Als een simpele veiligheidsbril je ogen kan beschemen, waarom deze dan niet snel opzetten? Leg hem in de buurt van de gevaarlijke producten, zodat hij altijd klaar ligt. En maak er een gewoonte van de bril tegebruiken. Bijtende producten geven je geen tweede kans...

 

Het Antigifcentrum ontwikkelde, in samenwerking met illustrator Klaas Verplancke, een verjaardagskalender. Hierin worden 12 situaties geïllustreerd, waarmee het Antigifcentrum dagelijks geconfronteerd wordt. Elke situatie is voorzien van een woordje uitleg, zodat jij en je gezin zich alvast niet meer laten vangen door deze voorvallen. De kalender is zowel geschikt voor volwassenen als heel toegankelijk voor kinderen. Met deze kalender in huis leren de kinderen gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. Als het toch misgaat, is ons gratis nummer nooit veraf! 

Bekijk hier alvast een preview van de kalender. Deze handige kalender is een noodzaak voor leerkrachten en ouders en kost amper 5 euro, plus verzendingskosten. Bestellen kan door een mailtje te sturen met vermelding van naam, adres en aantal gewenste exemplaren.