Ken de naam van je tuin- en kamerplanten!

Het plantenrijk bevat in al zijn schoonheid duizenden, misschien wel honderdduizenden soorten planten, die we natuurlijk niet allemaal kunnen kennen.

Sommige planten vinden we bijzonder mooi en planten we dan ook graag in onze tuin of geven hen een mooie plaats in ons huis. We weten vaak echter niet of ze giftig zijn of niet.

Als je het Antigifcentrum belt (070 245 245), kan de arts je het best helpen als je ook de naam van de plant kent. Als je die niet kent, is het voor de arts niet altijd evident om de plant te identificeren op basis van een mondelinge beschrijving of van een per mail doorgestuurde foto.

Professionelen uit de tuinbouwsector, zoals bloemisten en boomkwekers, kunnen je vaak helpen bij de identificatie.

Bij een ongeluk is het eerste advies om onmiddellijk met water te spoelen, nu eens de mond, dan weer de huid en/of de ogen, en een glas water te drinken.

Het Antigifcentrum ontwikkelde, in samenwerking met illustrator Klaas Verplancke, een verjaardagskalender. Hierin worden 12 situaties geïllustreerd, waarmee het Antigifcentrum dagelijks geconfronteerd wordt. Elke situatie is voorzien van een woordje uitleg, zodat jij en je gezin zich alvast niet meer laten vangen door deze voorvallen. De kalender is zowel geschikt voor volwassenen als heel toegankelijk voor kinderen. Met deze kalender in huis leren de kinderen gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. Als het toch misgaat, is ons gratis nummer nooit veraf! 

Bekijk hier alvast een preview van de kalenderDeze handige kalender is een noodzaak voor leerkrachten en ouders en kost amper 5 euro, plus verzendingskosten. Bestellen kan door een mailtje te sturen met vermelding van naam, adres en aantal gewenste exemplaren.