Wist je dat - met uitzondering van elektrische apparaten - alle verwarmingsapparaten koolstofmonoxide-gas (CO-gas) kunnen verspreiden?

Wist je dat - met uitzondering van elektrische apparaten - alle verwarmingsapparaten koolstofmonoxide-gas (CO-gas) kunnen verspreiden? Het gaat dan over kachels op kolen of hout, toestellen voor de productie van warm water, verwarmingsketels of verplaatsbare verwarmingstoestellen. Wanneer onvoldoende verse lucht wordt aangevoerd, is de verbranding onvolledig en wordt CO geproduceerd. Een goede verbranding begint dus bij voldoende aanvoer van frisse lucht. Een correcte afvoer zorgt dan weer dat de rook naar buiten wordt gestuurd en niet terugslaat in de kamer. Zo krijgt CO geen kans! 

Het Antigifcentrum ontwikkelde, in samenwerking met illustrator Klaas Verplancke, een verjaardagskalender. Hierin worden 12 situaties geïllustreerd, waarmee het Antigifcentrum dagelijks geconfronteerd wordt. Elke situatie is voorzien van een woordje uitleg, zodat jij en je gezin zich alvast niet meer laten vangen door deze voorvallen. De kalender is zowel geschikt voor volwassenen als heel toegankelijk voor kinderen. Met deze kalender in huis leren de kinderen gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. Als het toch misgaat, is ons gratis nummer nooit veraf! 

Bekijk hier alvast een preview van de kalenderDeze handige kalender is een noodzaak voor leerkrachten en ouders en kost amper 5 euro, plus verzendingskosten. Bestellen kan door een mailtje te sturen met vermelding van naam, adres en aantal gewenste exemplaren.