Melk is geen tegengif!

“Snel, snel! Geef wat melk te drinken als tegengif!” Dit fabeltje leeft ook vandaag nog hardnekkig, maar melk is niet geschikt om als veelzijdig tegengif te gebruiken. Soms kan het geven van melk zelfs een tegenovergestelde reactie uitlokken zoals braken. Wanneer iemand een bijtend product of een petroleumproduct heeft ingeslikt of wanneer het slachtoffer versuft is, kan braken de situatie ernstiger maken.  

Wat dan wel doen bij inname van een giftige stof? Alles hangt af van het ingenomen product en de hoeveelheid. Het Antigifcentrum beschikt over een enorme database van producten en samenstellingen en vooral jaren aan ervaring. Bellen voor advies is dus de boodschap: 070 245 245.

Het Antigifcentrum ontwikkelde, in samenwerking met illustrator Klaas Verplancke, een verjaardagskalender. Hierin worden 12 situaties geïllustreerd, waarmee het Antigifcentrum dagelijks geconfronteerd wordt. Elke situatie is voorzien van een woordje uitleg, zodat jij en je gezin zich alvast niet meer laten vangen door deze voorvallen. De kalender is zowel geschikt voor volwassenen als heel toegankelijk voor kinderen. Met deze kalender in huis leren de kinderen gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. Als het toch misgaat, is ons gratis nummer nooit veraf! 

Bekijk hier alvast een preview van de kalenderDeze handige kalender is een noodzaak voor leerkrachten en ouders en kost amper 5 euro, plus verzendingskosten. Bestellen kan door een mailtje te sturen met vermelding van naam, adres en aantal gewenste exemplaren.