Veel vergiftigingen zijn het gevolg van het overgieten van allerhande producten in flessen of potjes die hier niet voor bestemd zijn.

Veel vergiftigingen zijn het gevolg van het overgieten van allerhande producten in flessen of potjes die hier niet voor bestemd zijn. Zo wordt het product onherkenbaar, zonder origineel etiket, en is het niet meer duidelijk waarvoor het gebruikt mag worden.

Nog erger is als iemand een product overgiet in een drinkfles. Zelfs het aanbrengen van een nieuw etiket voorkomt niet altijd dat iemand toch per ongeluk van de fles drinkt: men bekijkt de fles niet altijd aandachtig als men dorst heeft of men drinkt in het duister.

Het valt ook voor dat men geconcentreerde producten voor professioneel gebruik meebrengt van het werk, wat sproeistof krijgt van de buurman-landbouwer, of een antivriesproduct overgiet in een kleinere fles.

Het Antigifcentrum ontwikkelde, in samenwerking met illustrator Klaas Verplancke, een verjaardagskalender. Hierin worden 12 situaties geïllustreerd, waarmee het Antigifcentrum dagelijks geconfronteerd wordt. Elke situatie is voorzien van een woordje uitleg, zodat jij en je gezin zich alvast niet meer laten vangen door deze voorvallen. De kalender is zowel geschikt voor volwassenen als heel toegankelijk voor kinderen. Met deze kalender in huis leren de kinderen gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. Als het toch misgaat, is ons gratis nummer nooit veraf! 

Bekijk hier alvast een preview van de kalenderDeze handige kalender is een noodzaak voor leerkrachten en ouders en kost amper 5 euro, plus verzendingskosten. Bestellen kan door een mailtje te sturen met vermelding van naam, adres en aantal gewenste exemplaren.