Brochures, verjaardagskalender, gadgets

Het Antigifcentrum biedt een aantal preventiebrochures en gadgets aan. De brochures kan je downloaden of bestellen.

 

‘Pillen en producten. De geschiedenis van het Antigifcentrum’ kan besteld worden door overschrijving van 29 euro (verzendingskosten inbegrepen) op rekeningnummer BE72 5230 8031 0116 van het Belgisch Antigifcentrum, Bruynstraat 1 in 1120 Neder-Over-Heembeek, met vermelding ‘Pillen en producten’. Na betaling wordt het boek meteen opgestuurd. Een voorproefje? Bekijk dan zeker de promotievideo via deze link.  

 • Infobrochure koolstofmonoxidevergiftiging 'Laat je niet bevangen door CO! (alleen digitaal te downloaden)
  Wist je dat CO-vergiftiging in België verantwoordelijk is voor de meeste dodelijke ongevallen ten gevolge van vergiftiging? Deze brochure vertelt je op een concrete manier welke elementaire maatregelen je zelf kan nemen om de risico’s op vergiftiging zo efficiënt mogelijk te bestrijden.
 • Brochure paddenstoelen 
  Wat te doen bij een paddenstoelenvergiftiging? Bestaan er tips om eetbare van giftige paddenstoelen te onderscheiden? Wat zijn de meest voorkomende giftige soorten in België? 
 • Brochure planten (alleen digitaal te downloaden)
  Welke planten zijn giftig? Welke bessen zijn giftig? Je kan deze brochure gebruiken als leidraad bij de aanplanting van je tuin of ter informatie bij bestaande kamer- en tuinplanten. Hou alvast de namen van je kamer- en tuinplanten goed bij, zodat je ze bij een ongeval meteen kan identificeren.
 • Verjaardagskalender
  Voor onze 50e verjaardag ontwikkelde het Antigifcentrum in samenwerking met illustrator Klaas Verplancke een verjaardagskalender. Hierin worden 12 situaties geïllustreerd, waarmee het Antigifcentrum dagelijks geconfronteerd wordt. Elke situatie is voorzien van een woordje uitleg, zodat jij en je gezin zich alvast niet meer laten vangen door deze voorvallen.

  De kalender is zowel geschikt voor volwassenen als heel toegankelijk voor kinderen. Met deze kalender in huis leren de kinderen gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. Als het toch misgaat, is ons gratis nummer nooit veraf!

  Bekijk hier een preview van de kalender.

 • Brochure Halloween (Preventie van CO-vergiftigingen):
  Voor artsen en gezondheidsmedewerkers die huisbezoeken afleggen (huisarts, thuisverpleging, kinesist, sociaal assistent, familiehulp, poetshulp,...) stellen we een downloadbare brochure "Halloween" en een PowerPointpresentatie ter beschikking. Dit materiaal kan helpen om enerzijds zelf risicosituaties beter te leren herkennen (de brochure) en anderzijds om informatiesessies te organiseren (de presentatie). Je kan met je vragen hierover terecht bij Jonas Van Baelen.

 

 Bestellen kan door een mailtje te sturen met vermelding van naam, adres en aantal gewenste exemplaren.

Stickers van het Antigifcentrum

Gratis

Koelkastmagneetjes of folders (alleen NL en FR)

Gratis tot 20 exemplaren, daarna 0,20 euro per stuk, + verzendingskosten

Brochure paddenstoelen

€ 1    + verzendingskosten (afhankelijk van aantal exemplaren)

Brochure planten

€ 1    + verzendingskosten (afhankelijk van aantal exemplaren)

Brochure CO vergiftiging voorkomen                

€ 1    + verzendingskosten (afhankelijk van aantal exemplaren)

Verjaardagskalender

€ 5    + verzendingskosten