Het Belgisch Antigifcentrum groeit en heeft een openstaande betrekking voor een arts en/of apotheker. (deeltijds of voltijds).
Het Belgisch Antigifcentrum groeit en heeft een openstaande betrekking voor een arts en/of apotheker. (deeltijds of voltijds).
Het Antigifcentrum heeft met Ann Van den Broeck een nieuwe directeur. Hiermee wordt een intermezzo afgesloten, waarbij een crisismanagement de dienst uitmaakte. Bio-ingenieur Ann Van den Broeck kan terugvallen op haar ervaring op leidinggevende en strategische posities in de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg.
De zomer staat garant voor heel wat zwembadplezier, maar laat de producten voor het zwembad je pret niet bederven. Het aantal privé-zwembaden zit in de lift, maar helaas stijgt ook het aantal ongevallen met zwembadproducten. De FOD Volksgezondheid en het Antigifcentrum willen die risico’s verminderen door in te zetten op verantwoord gebruik van de producten. Het gaat voornamelijk om chloorproducten (bv.
Het Antigifcentrum kreeg vorig jaar 787 oproepen voor ongevallen door het mengen van chemische producten en het overgieten in lege (drank)flessen. De campagne ‘Lezen voor gebruik’ van de FOD Volksgezondheid en het Antigifcentrum vraagt aan iedereen om zich bewust te zijn van de risico’s van chemische producten en roept op het etiket te lezen vooraleer een chemisch product te gebruiken. Zo kunnen ongevallen eenvoudig worden vermeden.
Het Antigifcentrum werft een deeltijds junior ICT-medewerker aan.
Om zijn secretariaat en communicatiedienst te versterken, werft het Antigifcentrum een deeltijds tweetalig (NL/FR) polyvalent administrafief medewerker aan.
Op vraag van de dienst Biociden van de FOD Volksgezondheid heeft het Antigifcentrum een analyse gemaakt van de oproepen van het jaar 2022 met betrekking tot biociden in België. Bij de 3.157 oproepen voor biociden is het merendeel van de blootstelling van mensen toe te schrijven aan ontsmettingsmiddelen en bestrijdingsmiddelen.
Het Antigifcentrum kreeg vorig jaar 63.726 oproepen. Dat is het op twee na hoogste aantal oproepen uit zijn zestigjarige geschiedenis. Enkel in het coronajaar 2020 en in het jaar van de dioxine/coca-colacrisis (1999) kreeg het Centrum meer oproepen. Opvallend is wel dat er nog nooit zoveel oproepen binnen kwamen voor blootstellingen (56.262 oproepen) tegenover in verhouding vrij weinig oproepen met vragen om informatie (7.464 oproepen).
Het Belgisch Antigifcentrum groeit en heeft een openstaande betrekking voor een arts en/of apotheker. (deeltijds of voltijds).
In het voorjaar van 2024 reiken het Antigifcentrum, de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België en de Académie Royale de Médecine de Belgique de vijfjaarlijkse prijs Dr. Monique Govaerts en Joseph Lepoix uit. De prijs wordt uitgereikt aan een wetenschapper die zich onderscheidt op het gebied van toxicologisch onderzoek en bedraagt 7.500 euro (2.500 euro als persoonlijke beloning en 5.000 euro ter bevordering van het wetenschappelijk onderzoek).