De consumptie van voedingssupplementen, zoals vitamines en kruidenpreparaten, is erg populair.

De consumptie van voedingssupplementen, zoals vitamines en kruidenpreparaten, is erg populair. Omdat ze vrij verkrijgbaar zijn en van zogenaamde natuurlijke oorsprong, neemt men soms ten onrechte aan dat deze producten ongevaarlijk zijn.

Wanneer je ondanks alles toch voedingssupplementen moet innemen, is het belangrijk rekening te houden met onderstaande aanbevelingen:

  • Neem slechts een minimale hoeveelheid. Gebruik hierbij als maatstaf de aanbevolen dosis die je via de voeding zou moeten innemen. De benaming “ADH” op de verpakking staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Deze hoeveelheid is zo vastgesteld dat het grootste deel van de bevolking is verzekerd van de juiste hoeveelheid van een bepaalde vitamine of mineraal.
  • Schaf niets aan via een niet-erkende site op het internet of postorderbedrijven, je hebt dan geen enkele garantie over de samenstelling van het product.
  • Geloof nooit zomaar het etiket ‘natuurlijk’ of ‘biologisch’. Dit geeft geen garantie voor de onschadelijkheid van het product.
  • Breng steeds je arts en apotheker op de hoogte als je voedingssupplementen inneemt. Vitaminen en mineralen kunnen namelijk de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Zo beïnvloedt vitamine K de werking van bepaalde antistollingsmiddelen. Calcium en ijzer hebben een invloed op de opname van antibiotica en schildkliermedicatie.

Lees meer via deze link.