Kaarsen branden en dat maakt hen strikt genomen giftig.

Tijdens de donkere winterdagen staan ze garant voor sfeer en gezelligheid. Maar zijn er, los van het aspect brandveiligheid, risico’s verbonden aan kaarsen? 

Kaarsen branden en dat maakt hen strikt genomen giftig. Van zodra we iets verbranden, ook een natuurlijk product, komen er irriterende en zelfs giftige stoffen vrij. Dit geldt in het bijzonder voor paraffinekaarsen, die gemaakt zijn van een afleiding van aardolie. Maar ook kaarsen die gemaakt zijn van natuurlijke, dierlijke (bijen) of plantaardige was (soja, koolzaad, palmwas, enz.) geven een giftige rook af. Wanneer kaarsen daarenboven geparfumeerd zijn, neemt het vrijkomen van giftige stoffen verder toe. Een eenvoudige tip waarmee je makkelijk de toxiciteit van de rook van kaarsen kan controleren, is kijken of er zichtbare rook of roet vrij komt. Zo ja, dan bevat deze rook giftige stoffen en gebruik je de kaars beter niet.

Lees meer via deze link.