Doe het licht aan als je 's nachts een geneesmiddel nodig hebt.

Twee uur ’s nachts. Je zoontje of dochter weent: hoofdpijn, keelpijn, al hoestend. Natuurlijk spring je als ouder snel uit bed. Half slaperig en bij schemerlicht vind je het doosje medicijnen of het flesje hoestsiroop en je geeft je kleine spruit een slokje. Maar was het wel het juiste medicijn? Was de hoestsiroop geen mondwater?

Ongevallen met geneesmiddelen zijn snel gebeurd. Ze zijn verantwoordelijk voor de helft van de oproepen naar het Antigifcentrum. Vooral kinderen en ouderen zijn kwetsbaar. Een pijnstiller voor volwassenen die per ongeluk aan een kind wordt gegeven of een oudere die zich van pil vergist, zijn ongevallen die vaak voorkomen.

Neem dus geen risico en wees een groot licht als je ’s nachts een geneesmiddel neemt of geeft.

Het Antigifcentrum ontwikkelde, in samenwerking met illustrator Klaas Verplancke, een verjaardagskalender. Hierin worden 12 situaties geïllustreerd, waarmee het Antigifcentrum dagelijks geconfronteerd wordt. Elke situatie is voorzien van een woordje uitleg, zodat jij en je gezin zich alvast niet meer laten vangen door deze voorvallen. De kalender is zowel geschikt voor volwassenen als heel toegankelijk voor kinderen. Met deze kalender in huis leren de kinderen gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. Als het toch misgaat, is ons gratis nummer nooit veraf! 

Bekijk hier alvast een preview van de kalenderDeze handige kalender is een noodzaak voor leerkrachten en ouders en kost amper 5 euro, plus verzendingskosten. Bestellen kan door een mailtje te sturen met vermelding van naam, adres en aantal gewenste exemplaren.