Lees altijd eerst de veiligheidsvoorschriften voor je een product gebruikt.

De verleiding is soms groot om snel met een product aan de slag te gaan, zonder eerst de veiligheidsvoorschriften te lezen. Een product dat in de winkel te koop is, kan toch niet zo gevaarlijk zijn, denken we vaak onterecht. Voor je met een product aan de slag gaat is het raadzaam om toch de veiligheidsvoorschriften te lezen en de gevarentekens te bekijken. Zo weet je meteen of er aangepaste kledij nodig is – handschoenen, veiligheidsbril, masker - of je het product moet verdunnen, of er schadelijke dampen kunnen vrijkomen en of je het mag mengen met andere producten. Bovendien wordt ook vaak vermeld hoe je het product vooral niet mag gebruiken en wat je kan doen als er toch iets misloopt. Vandaar dat je er vaak ons gratis nummer zal aantreffen: 070 245 245.

Het Antigifcentrum ontwikkelde, in samenwerking met illustrator Klaas Verplancke, een verjaardagskalender. Hierin worden 12 situaties geïllustreerd, waarmee het Antigifcentrum dagelijks geconfronteerd wordt. Elke situatie is voorzien van een woordje uitleg, zodat jij en je gezin zich alvast niet meer laten vangen door deze voorvallen. De kalender is zowel geschikt voor volwassenen als heel toegankelijk voor kinderen. Met deze kalender in huis leren de kinderen gevaarlijke situaties te herkennen en te voorkomen. Als het toch misgaat, is ons gratis nummer nooit veraf! 

Bekijk hier alvast een preview van de kalenderDeze handige kalender is een noodzaak voor leerkrachten en ouders en kost amper 5 euro, plus verzendingskosten. Bestellen kan door een mailtje te sturen met vermelding van naam, adres en aantal gewenste exemplaren.