Nieuws

Prof. Mathieu Vinken staat op de foto in het midden, met naast hem Ann Van den Broeck (directeur van het Antigifcentrum) en Dirk Van Raemdonck (voorzitter van de Koninklijke Academie voor geneeskunde van België)

Prof. Mathieu Vinken, verbonden aan het departement Farmaceutische en Farmacologische Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft de vijfjaarlijkse ‘Prijs Dr. Monique Govaerts en Joseph Lepoix voor de studie van intoxicaties’ gewonnen. De prestigieuze prijs is een initiatief van het Antigifcentrum en de Koninklijke Academie voor Geneeskunde in België en is bestemd voor een wetenschapper die zich onderscheidt op het gebied van toxicologisch onderzoek.

Koolstofmonoxide (CO): onzichtbaar, geurloos en dodelijk. Goed voor meer dan 120 vergiftigingen per jaar in Brussel. Om deze sluipmoordenaar te counteren, zetten Sibelga, het Antigifcentrum en de Brandweer van Brussel een grootschalige sensibiliseringscampagne op. Het doel?

De FOD Volksgezondheid, in samenwerking met het Antigifcentrum, nodigt leerkrachten uit om met het gratis educatief lespakket 'De Uitkijkers' aan de slag te gaan! Zo kunnen ze hun leerlingen alles leren over de gevaarsymbolen op chemische producten en hoe ongevallen te vermijden. 

Wil je als ICT-medewerker steeds weer nieuwe uitdagingen aangaan?

Wil je het verschil maken in een klein, gezellig team, dat je op handen draagt vanwege je expertise?

Hou je ervan te werken voor een belangrijke en unieke speler in de gezondheidszorg, voor een organisatie met een grote maatschappelijke meerwaarde?

Het Belgisch Antigifcentrum groeit en heeft een openstaande betrekking voor een arts en/of apotheker. (deeltijds of voltijds).

Het Antigifcentrum heeft met Ann Van den Broeck een nieuwe directeur. Hiermee wordt een intermezzo afgesloten, waarbij een crisismanagement de dienst uitmaakte. Bio-ingenieur Ann Van den Broeck kan terugvallen op haar ervaring op leidinggevende en strategische posities in de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg.

De zomer staat garant voor heel wat zwembadplezier, maar laat de producten voor het zwembad je pret niet bederven. Het aantal privé-zwembaden zit in de lift, maar helaas stijgt ook het aantal ongevallen met zwembadproducten. De FOD Volksgezondheid en het Antigifcentrum willen die risico’s verminderen door in te zetten op verantwoord gebruik van de producten. Het gaat voornamelijk om chloorproducten (bv.

Het Antigifcentrum kreeg vorig jaar 787 oproepen voor ongevallen door het mengen van chemische producten en het overgieten in lege (drank)flessen. De campagne ‘Lezen voor gebruik’ van de FOD Volksgezondheid en het Antigifcentrum vraagt aan iedereen om zich bewust te zijn van de risico’s van chemische producten en roept op het etiket te lezen vooraleer een chemisch product te gebruiken. Zo kunnen ongevallen eenvoudig worden vermeden.

Het Antigifcentrum werft een deeltijds junior ICT-medewerker aan.

Om zijn secretariaat en communicatiedienst te versterken, werft het Antigifcentrum een deeltijds tweetalig (NL/FR) polyvalent administrafief medewerker aan. 

Pagina's